Leven op de Utrechtse Oude Gracht

Afbeelding: Utrechtse Oude Gracht by Art Museum Kroonzicht

UTRECHT – Na 2 kleine weken winters weer in februari van dit jaar lijkt de lente ook dit jaar net als voorgaande jaren vroeg te beginnen. Met temperaturen van boven de 15 graden Celsius aan het eind van de maand februari begint de binnenstad van Utrecht ondanks de coronamaatregelen langzaam aan weer levendig te worden. Voor een periode in Lockdown met ingezette avondklok is het door het aangename weer best gezellig in het centrum van de Studentenstad.

Op straat is duidelijk te merken dat de winkels open zijn voor het afhalen van bestellingen. Hoewel bijna alle winkels in het Winkelcentrum van Hoog Catharijne toch dicht zijn, zijn daar toch enkele afhaalpunten geopend. De McDonalds in Hoog Catharijne en de naastgelegen Mediamarkt zijn gesloten terwijl de MCDonalds op de Oude gracht is geopend voor afhaal van bestellingen.

Hier en daar vraagt een dakloze of je hem kunt sponsoren en de straten zijn niet erg druk gevuld, maar ook niet leeg. Er is gewoon wel van alles te doen, zoals lekker gezellig met vrienden aan het water van de gracht vertoeven. Dit weliswaar met inachtneming van de anderhalve meter coronamaatregel wordt dan ook op de gehele beschikbare strook aan het water onderaan de trappen die de grachten heeft.

Het is met name het weer wat aangenaam is aan de dag dat het vastgelegde aanzicht op de afbeelding doet laten zien. Hier en daar een wolkje met een volle zon en een redelijk fris briesje wat eigenlijk wel aangenaam is in de aanstoot van de lente die formeel pas een maand later op 21 maart zal beginnen. Wederom hebben we weer gemerkt dat het klimaat inderdaad ervoor zorgt dat de wintermaanden steeds korter en minder koud lijken. Hoewel een winterseizoen officieel natuurlijk altijd 13 weken zal blijven hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s