Stationsgebied Amsterdam centrum

Afbeelding: Stationsgebied Amsterdam Centrum by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – De werkzaamheden aan de logistieke infrastructuur van Amsterdam zullen altijd blijven plaatsvinden. Dit omdat de gemeenschap en de stad telkens mee gaat met de tijd en er altijd nodige onderhoudt plaats zal vinden. Het stationsgebied lijkt eindelijk in een eindfase terecht te komen wat betreft de herinrichting welke nu al bij elkaar meer dan een decennia gaande is.

Nu de Noord-Zuidlijn in principe al in gebruik is genomen wordt in Amsterdam de concentratie gelegd bij het afkrijgen van de al eeuwig lijkend durende werkzaamheden rondom het stationsgebied. De tramhaltes zijn geheel vernieuwd en de trambanen van en naar deze tramhaltes station zijn met elkaar verbonden en worden ook al deels in gebruik genomen.

Het gebied zal er na oplevering van de betreffende werkzaamheden uitzien als op de afbeelding welke wij in een kunstwerkje hebben veranderd. Dit is dan het vooraanzicht van de centrum-zijde van het station.

Afbeelding: Prins Hendrikkade Amsterdam by Art Museum Kroonzicht

De andere zijde van het Stationsgebied waar de werkzaamheden ook nog bezig zijn, namelijk bij de Prins Hendrikkade, begeeft zich ook in de opleverfase. Het zal er ook ongeveer uit gaan zien op de afbeelding van de Prins Hendrikkade hierboven, waar we eveneens even een kunstwerkje hebben gemaakt.

Door Corona is het vrij rustig op straat in de binnenstad en dat biedt de mogelijkheid om ongestoord op dit punt te kunnen doorwerken. Normaliter bruist het hier van de mensen en dat bemoeilijkt dan de werkzaamheden. Nu kan er probleemloos achter elkaar doorgewerkt worden zonder al teveel hinder van publiek en verkeer. Wanneer je het gebied met eigen ogen gaat bekijken, zie je dat er ook een flinke progressie is gemaakt bij de betreffende werkzaamheden.

Wanneer de feitelijke oplevering van het gebied zal zijn, daarvan kan nog niet echt direct een vaste periode of datum worden vastgesteld, wel is goed duidelijk dat in deze Coronatijden een hele hoop is gedaan.

Naar alle verwachting zal in 2020 het gebied kunnen worden opgeleverd van de werkzaamheden, maar dan moeten er geen complicaties meer ontstaan en het werk tussentijds worden stilgelegd. Echter weten we uit de praktijk m.b.t. logistieke infrastructurele kwestie binnen Amsterdam, zoals bij de Noord-Zuidlijn dat in de praktijk het altijd veel langer duurt dan het plan was. Zo duurde de aanleg van de Noord – Zuidlijn wel een decennia langer dan in eerste aanleg beoogd was. Ook de kosten bleken altijd veel hoger uit te pakken dan vooraf werd begroot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s