Het geheim achter de Energydrinks

Afbeelding: Golden Power Energy by Art Museum Kroonzicht

UTRECHT – Energydrinks zijn al decennia lang erg populair bij de mensen omdat het gebleken is dat het frisdrankje de ultieme plaatsvervanger van koffie blijkt te zijn. Waar men vroeger van oudsher een kop koffie dronk komt het hedendaags steeds vaker voor dat de kop koffie plaats maakt voor de koolzuurhoudende energydrink bij vooral de jeugd en lui die van het stapleven houden.

Bij veel mensen die van het uitgaansleven houden is het drankje erg populair in de mixdrankjes. Ook bij de mensen die moeite hebben met het ‘s-ochtends op tijd wakker worden en liever geen koffie drinken, blijkt het drankje erg populair. Desondanks raden veel mensen welke actief werken in de medische wereld het veelvuldig gebruik van het drankje af.

Het drankje zou een samenstelling hebben van energy opwekkende stoffen die op termijn er ook weer voor zorgen dat je de opgewekte energy in een later stadium zorgt voor enige vermoeidheid. Het lichaam zou reserves gebruiken die het normaliter ongemoeid laat en die zouden weer opnieuw moeten worden aangemaakt in het lichaam om zonder extra vermoeidheid in een juiste balans te verblijven met betrekking tot je lichamelijke Energievoorziening en je weerstand. Het zou zelfs een verstoring in je weerstand kunnen veroorzaken.

Maar klopt die informatie wel? Is het niet zo dat je energievoorziening wordt gekoppeld aan de krachtige energievoorziening van een sterk bio-organisme. De blikjes zijn vaak voorzien van een Sterk dier zoals een Neushoorn, Leeuw, Stier of Pit Bull en is het niet zo dat je daar dan wat kracht van ontvangt? Hoewel het medisch gezien allemaal best wel eens mogelijk zou zijn moet je inzake de kwestie reëel blijven.

De stoffen die je door het drankje tot je neemt, maken weer andere stoffen in het lichaam los die ervoor zorgen dat je je reserves begint te verbruiken, en dat zorgt op termijn voor oververmoeidheid. Dat je die kracht weliswaar kunt delen is ook geen geheim meer, maar daar komt wel een dergelijke toepassing bij kijken die los staat van het tot je nemen van het drankje. En dat de kracht van al die energydrink gebruikers gebundeld aanvoelen waardoor de kracht te vergelijken is met die van een neushoorn is een meer waarschijnlijker antwoord op de vraag waar de kracht hem nou inzit. Helaas geldt dat dat delen van de energievoorziening natuurlijk ook voor het feit als we op het punt van vermoeidheid zijn aangekomen.

Het drankje is niet verboden voor consumptie. En koffie is dat ook niet. Wel is het raadzaam om er geen gewoonte van te maken om het drankje veelvuldig te drinken, maar dat geldt ook voor de koffie. Drink je teveel koffie, ga je stuiteren. Drink je teveel energy, ga je eveneens stuiteren. Feit blijft dat de vermoeidheid je vroeg of laat komt inhalen.

Het is dus raadzaam om er zorgvuldig mee om te gaan, net als dat koffiedrinkers omgaan met het koffiedrinken. Vaak is één bak koffie in de ochtend voldoende om je dag op gang te brengen. Met energy drink is dat niet veel anders, hoewel het cafeïnegehalte in de energydrink gemiddeld hoger ligt dan een bak koffie, afhankelijk, hoe sterk je de koffie natuurlijk maakt. Wanneer je gevoelig bent voor overige stoffen in het drankje, is het raadzaam om het dan ook niet te drinken. Veel mensen spreken over hartritme stoornissen wanneer ze het drankje drinken. Echter zijn die mensen die daar dan last van hebben vaak de veertig al gepasseerd.

Iets waar je ook rekening mee dienst te houden is dat bij inname van het drankje, (en dat geldt ook voor koffie) je in je onderbewust zijnde bijdraagt aan een totstandkoming van een ‘boost’ van energie aan ‘het adres’ van iemand met wie je biologisch in verbinding staat. Ook wanneer dat onwenselijk is. Omgekeerd is het natuurlijk wel zo dat je ook in je onderbewust zijnde getriggerd kunt worden dat drankje tot je te nemen waardoor een ander met je opgewekte energie ervandoor gaat, waardoor jij als drinker van het drankje last van vermoeidheidsproblemen hebt terwijl je wordt getriggerd om het drankje te nemen, zodat de stoffen in het drankje die ‘slecht’ zijn voor het lichaam bij diegene zit en het voordeel waarvoor je het drankje inneemt uiteindelijk elders genoten wordt.

Een feit blijft, wanneer je het drankje niet drinkt, heb je net zo weinig kans om er nadeel van te hebben als om er voordeel van te hebben. Toch is het zo , dat wanneer iemand je energie uit je zuigt door een biologische verbinding te fixeren, je dat niet hoeft te accepteren. Dat zal tevens de reden zijn waarom het drankje nog niet verboden is.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s