The Pianist

Afbeelding: The Pianist by Art Museum Kroonzicht

VIDEOTHEEK – De spannende oorlogsdrama en winnaar van 3 Oscars en de Gouden palm, ge-titelt, The Pianist is een verhaal wat gaat over een Joodse Muzikant en de situatie in en rondom Warschau tijdens de 2e Wereld Oorlog. De muzikant overleefde de oorlog en werd ‘s-werelds bekendste Pianist.

Deze verfilming van de situatie in Polen tijdens de bezetting door hun west-buurland in de periode 1939 tot het einde van de oorlog is erg aangrijpend en kan schokkende beelden tonen over hoe de situatie toen destijds was.

De etnische zuivering komt aan bod in de film, maar ook het verzet van de Polen tegen de bezetter. Daarnaast is de film een muzikaal hoogstandje op zich. De man die zijn leven te danken heeft aan zijn gouden handen welke excellent piano kunnen spelen. Maar ook de overeenstemmende passie voor pianomuziek van een Duitse officier en de hoofdrolspeler laat zien dat de oorlog ook naast de duistere kanten enig sinds een emotionele menselijk misverstand is. Naast het verfilmen van de overlevingsdrang van een muzikant, komen bedrog en geweld aan bod.

De hoofdrol wordt ingespeeld door het personage Wladyslaw Szpilman en de regie is van Roman Polanski. De film is in 2002 uitgekomen en heeft een speelduur van 148 minuten. De leeftijdsgrens om de film te mogen bekijken is vastgesteld op 12 jaar. Sinds 2005 wordt de distributie van de film verzorgd door A-film.

Persoonlijk vind ik deze oorlogsverfilming van The Pianist samen met de titels; The Empire of the Sun & The Grey Zone de beste films ooit gemaakt.

Bekijk de trailer op: The Pianist (2002) Trailer – YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s