Water zonder naam

Afbeelding: Water Zonder Naam by Art Museum Kroonzicht

AMSTERDAM – Het betreffende stuk water dat zich tussen de Prins Hendrikkade en het Amsterdam Centraal station begeeft heeft op Google Maps nog geen naam. Nadat voor de bouw van het vernieuwde metrostation het stuk eerder drooggelegd is geweest heeft het na de herinrichting geen specifieke naam gekregen, aldus de raadpleging op Google Maps.

Of het betreffende water, welke u kunt zien op de afbeelding hierboven ooit nog een naam gaat krijgen is onbekend. Het stuk is in het verleden drooggelegd bij het uitbreiden van het Metrostation inherent de ontwikkeling van de Noord-Zuidlijn destijds.

Bij de betreffende werkzaamheden is er ook sprake geweest van een reiniging van het betreffende watergebied wat in der loop van de voorgaande jaren erg vervuild was geraakt. Het water is het schoonste stukje water in heel Amsterdam.

Vermoedelijk is het water vandaag de dag rijkelijk gevuld met vissen. Doordat in het watergebied geen vervuiling is en de motorvaarvoertuigen zoals de rondvaarten momenteel in verband met corona niet varen is het voor de vissen een aantrekkelijk gebied om in te zwemmen.

Het water staat in verbinding met het water dat het Oosterdok wordt genoemd en het water van het IJ aan de Noordzijde van het Station. Vandaaruit zijn de grachten en de Amstel verbonden. Hierdoor is het water toegankelijk voor vissen die zonder gevaar om gevangen te worden rustig in het betreffende vaarwater kunnen zwemmen.

Vermoedelijk zal wanneer de rondvaarten weer actief gaan varen in het boven oppervlakte van het water weinig vis te zien zijn. De waterdiepte van het stuk water is best diep, maar niet precies duidelijk hoeveel meter. In ieder geval is er rekening gehouden met het feit dat de vissen probleemloos in het diepe water kunnen blijven zwemmen mocht het aan de wateroppervlakte druk zijn in verband met de rondvaarten.

4 comments

  1. Water en/of de bruggen over dat water hebben in Amsterdam niet altijd een naam.

    In noodsituaties geeft dat onoverkomelijke problemen bij het contacten met de hulpdiensten.

    Stille groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s