Gids

Beste dames en heren,

Overal kom je wel mooie bezienswaardigheden tegen. In Nederland en de rest van Europa vind je vaak iets wat je een mooi aanzicht vindt. Daarom werd bedacht van telkens dat mooie aanzicht wat je tegen kunt komen, daar iets mee te doen. Zoals het vastleggen van dat aanzicht, maar net iets meer speciaal dan wat aller daags is. Dus in de vorm van een soort van digitale Gids.

De smaak is gevallen op het principe van ‘onderweg’ vast te leggen, maar daarnaast is het natuurlijk ook leuk dat speciale van onderweg en alles daartussen of wat daarmee te maken heeft in een vorm van kunst te uiten.

Waar de reis ook heen doet leiden, een creatie van het aanzicht met een leuk verhaal, en bij voorkeur in een vorm van artistieke kunst, kan dan worden opgemaakt. Welke bewerking er ook wordt toegepast. Een vorm van kunst kun je het wel noemen.

Soms is het een simpele of ingewikkelde tekening, een schilderij of iets wat daarop lijkt, de andere keer is het een bewerking op een bestaand aanzicht, al dan niet aangepast naar wat dan kan worden gepresenteerd.

Nederland wordt afgereisd, maar daar waar de mogelijkheden bestaan ook plekken daarbuiten, zoals bijvoorbeeld in Europa. Wat het uit eindelijk ook wordt met deze site, kunst of journalistiek of een combinatie van beide… De bedoeling is dat het artistiek overkomt bij de geïnteresseerden.

Naarmate de site groeit zal de vorm zijn betekenis aannemen. Natuurlijk zijn we heel erg bezig met waar we welke bijzonderheid kunnen vastleggen en presenteren. Tips, verhalen van derden, nieuwtjes en overige bijzonderheden zijn daarom van harte welkom via het contactformulier van de website.

Met vriendelijke groet,

Sir. Wiebo J. Rijpma

Hoofdredacteur